Ontdek mijn versie van Scaloppina alla Milanese en Insalata Caprese, volgens de trucjes van de grote chef-kok Cyril Lignac!

Image
© Depapierenman

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 10 minuten

Ingrediëntenlijst voor de bereiding van Scaloppina alla Milanese en salade Caprese van Cyril Lignac voor 4 personen

  • 4 Plakjes kalfsvlees
  • 2 eieren
  • Meel, naar smaak
  • Paneermeel, naar smaak
  • Olie om te bakken
  • 4 Rijpe tomaten
  • 1 Buffelmozzarella bol
  • Verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout, naar smaak
© Depapierenman

Voorbereiding

  1. Begin met het bereiden van de Sint-Jacobsschelp: paneer de kalfslapjes eerst in de bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en ten slotte in het paneermeel.
  2. Bak de coquilles in olie goudbruin. Giet ze vervolgens af en plaats ze op een bord bekleed met absorberend papier om overtollige olie te verwijderen.
  3. Voor de Caprese salade: Snijd de tomaten en buffelmozzarella in plakjes en schik ze afwisselend op een bord. Voeg de verse basilicumblaadjes toe, een scheutje olie, een snufje zout en klaar!

Recept dieet

Dit is een licht en compleet recept met ongeveer 500 calorieën per portie. Het is mogelijk om het recept nog dieetiger te maken door ervoor te kiezen de Sint-Jakobsschelpen in de oven op 180° te koken in plaats van ze te bakken, waardoor de vetopname wordt verminderd.

Tips en variaties

Elke familie heeft zijn eigen versie van Sint-Jacobsschelp, sommigen gebruiken liever kip in plaats van kalfsvlees, of voegen aan het einde van het koken een beetje citroen toe om een ​​vleugje zuurheid te geven.

Voor de Caprese salade kun je je hart ophalen met andere verse kazen zoals burrata of ricotta, of probeer eens tomaten in verschillende kleuren voor een verrassend visueel effect! En ook hier geeft een snufje gedroogde oregano het geheel een extra vleugje smaak. Vergeet niet dat het belangrijkste bij koken is om te experimenteren en plezier te hebben!

CZYTAJ  Dolcezze da Roma: Ontdek mijn recept voor Maritozzi al Cioccolato, de brioche die je hart zal veroveren!

  • Home
  • Gastronomie
  • Ontdek mijn versie van Scaloppina alla Milanese en Insalata Caprese, volgens de trucjes van de grote chef-kok Cyril Lignac!