De papieren man

Alles rondom business

Het verzenden van kleine goederen

Als je een webwinkel hebt die producten verkoopt die zo klein zijn dat ze niet in een verzenddoos verzonden kunnen worden, moet je de producten op een andere manier verzenden. Dat kan namelijk met behulp van een brievenbusdoos en dat is de beste keuze die je kan maken. Je bespaart hierdoor niet alleen veel verzendkosten, maar ook zijn er minder materialen nodig en hoeft de klant niet te wachten op het transportbedrijf. Dit is dan ook gelijk weer beter voor het milieu!

 

Schaf gripzakjes aan voor minuscule producten

Wanneer je een klein product wilt verzenden in een brievenbusdoos, is het verstandig om hiervoor ook gripzakjes aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat een brievenbusdoos soms te groot kan zijn voor kleine producten. Toch is het belangrijk om hiervan gebruik te maken aangezien een brievenbusdoos erg stevig is, maar groot genoeg is voor een verzendlabel. Door een verzendlabel op een brievenbusdoos te plakken en gebruik te maken van gripzakjes, kun je ervoor zorgen dat de bestelling wel goed aankomt bij je klant. 

 

Kies niet altijd voor de goedkoopste transportbedrijf

Waar veel webwinkels de fout in gaan, is dat ze kiezen voor het goedkoopste transportbedrijf. Dat ze hiervoor kiezen is natuurlijk te begrijpen, want het is voordeliger voor hun klanten en voor de webwinkel zelf. Vaak maakt een webwinkel door het kiezen voor een goedkoop transportbedrijf ook winst op de verzendingen. Wat een nadeel hiervan is, is dat de kans groter is dat het transportbedrijf onzorgvuldig omgaat met het pakket. Dat kan ervoor zorgen dat het pakket kwijt raakt of beschadigd aankomt. Het is daarom belangrijk om de wensen en tevredenheid van de klant voorop te stellen en een transportbedrijf te kiezen dat haar beloftes waar kan maken. 

 

Duur product? Verzend het aangetekend en verzekerd

Veel mensen denken dat kleine producten niet waardevol kunnen zijn, maar dat is onjuist. Je kunt bijvoorbeeld denken aan diamanten of een sieraad. Mocht je ook een duur product verzenden, dan kun je dit het beste aangetekend en verzekerd verzenden. Je hoeft dan ook geen speciale vouwdoos te gebruiken. Door een pakket aangetekend te verzenden, kun je voorkomen dat het pakketje ‘geleverd’ wordt zonder dat er daadwerkelijk een levering heeft plaats gevonden. Mocht een pakketje daadwerkelijk zoek raken, dan kun je een schadevergoeding krijgen van het transportbedrijf. Mocht het om zeer dure producten gaan, dan is het zelfs aan te raden om dit niet met een transportbedrijf te doen maar een betere oplossing te zoeken.