Dolcezze da Roma: Ontdek mijn recept voor Maritozzi al Cioccolato, de brioche die je hart zal veroveren!

Image
© Depapierenman

Bereidingstijd: 3 uur (inclusief rijstijd) Kooktijd: 20 minuten

Ingrediëntenlijst voor het bereiden van chocolade Maritozzi, Romeinse brioche gevuld met slagroom voor 4 personen

Dit is wat je nodig hebt:

    • 500 g bloem
    • 25 g biergist
    • 50 g suiker
    • 250 ml melk
    • 50 g boter
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout
    • 100 gram chocoladestukjes
    • 200 ml slagroom
    • Poedersuiker om te versieren

Voorbereiding

1. Los de gist op in een beetje warme melk.

2. Doe de bloem, suiker en zout in een kom. Mengen.

3. Voeg de opgeloste gist, de resterende melk en de eieren toe. Kneed het deeg tot het glad wordt.

4. Voeg de boter in stukjes toe en blijf werken totdat deze perfect is opgenomen. 4

5. Voeg de chocoladestukjes toe aan de chocolade en meng goed. Laat het ongeveer 2 uur rijzen.

6. Vorm balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Laat het opnieuw 30 minuten rijzen.

7. Bak ongeveer 20 minuten op 180°C.

8. Eenmaal afgekoeld snijd je de brioches doormidden en vul je ze met de slagroom. Versier met poedersuiker.

Recept dieet

Dit recept bevat voor Maritozzo ongeveer 320 kcal. Onthoud dat room en chocolade verzadigd vet bevatten, dus het is belangrijk om op de portiegroottes te letten. Je kunt de suiker vervangen door een natuurlijke zoetstof en magere melk gebruiken om het recept lichter te maken.

Tips en variaties

Voor een extra twist kun je vanille-extract aan het deeg toevoegen of room met vanillesmaak gebruiken voor de vulling. Vergeet niet dat het belangrijkste in de keuken is om te experimenteren en plezier te hebben, dus maak deze Maritozzi van jou en verbaas je dierbaren met je culinaire creaties. Eet smakelijk!

  • Home
  • Gastronomie
  • Dolcezze da Roma: Ontdek mijn recept voor Maritozzi al Cioccolato, de brioche die je hart zal veroveren!